Projecten

Aantekeningen uit een tijd van pandemie

NATIONALE VOORLEESDAG 2021

VERSJES VAN ONZE OUDERS

 

„Workshops voor ouders en verzorgers:

„Workshops voor ouders en verzorgers: Ondersteuning van Poolse geëmigreerde gezinnen” is een maatschappelijk project van de stichting Poema, dat plaatsvond van juni to oktober 2020. Het was een serie workshops voor ouders en verzorgers die ging over essentiële thema’s aangaande de psycho-sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren, met speciale aandacht voor het leven als emigrant. De thema’s hadden te maken met gevoel voor eigenwaarde, zelfverzekerdheid, assertiviteit, persoonlijke en nationale identiteit, grenzen aangeven, woede en agressie, goed leiderschap van volwassenen en problemen met tieners en tweetalige kinderen op school. De workshops vonden plaats in Den Haag bij de stichting POLKA – Centrum voor Poolse vrouwen in Segbroek en onder patronage van de internationale organisatie Familylab Association.

De workshops zijn tot stand gekomen in het kader van een project dat werd medegefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Polen.

AVONTUUR VAN A TOT Z

De stichting Poema is samen met het bedrijf Mart 77 medeproducent van de kindervoorstelling Avontuur van A tot Z. De voorstelling ging première op 2 juni 2019 bij een picnic georganiseerd door POLKA – Centrum voor Poolse vrouwen in Segbroek te Den Haag, ter gelegenheid van de Dag van het Kind. De voorstelling is tot stand gekomen in het kader van een project dat werd medegefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Polen.

De voorstelling werd op 28 september 2019 nogmaals opgevoerd in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag in het kader van het project “Soep met liefde. Midden- en Oost- Europa”.

Scenario en regie: Wojtek Cecherz
Cast: Marta Bujnowicz-Widerska, Wojtek Cecherz
Liedteksten: Marta Bujnowicz-Widerska
Muziek: Zbyszek Wolny
Kostuums: Marta Bi
Grafisch ontwerp: Magda Ledworowska