Stichting Poema

NATIONALE VOORLEESDAG 2021

In het kader van de Nationale Voorleesdag 2021 gaat de stichting Poema opnames maken van geselecteerde, essentiële scènes uit het toneelstuk “De moraal van mevrouw Dulska”.

VERSJES VAN ONZE OUDERS

De stichting Poema maakt voor de Dag van het Kind 2021 een vertoning in de vorm van korte filmpjes getiteld “Versjes van onze ouders: Jan Brzechwa voor kinderen”, vertaald naar het Nederlands.

Aantekeningen uit een tijd van pandemie

“Theatre can help us build our future, rather than just waiting for it” A. Boal

We zijn een groep vrienden, Polen en Nederlanders, professionele acteurs en therapeuten, maatschappelijk betrokken. We zijn samengebracht door onze talenten en delen een passie voor literatuur, kunst, (sociaal) theater, het verdiepen van relaties en expressiviteit. We willen onze creativiteit delen met anderen, inspireren en mensen betrekken bij gezamenlijke projecten. We streven ernaar om zowel individuen als maatschappelijke groepen te helpen manieren te vinden om zich te uiten, hun emoties en behoeften, en om hun grenzen aan te geven. We geloven dat deze manier van samenwerken ten goede komt aan het functioneren van onze zo diverse maatschappij. Daarom hebben we de stiching POEMA opgericht.

Onze activiteiten zullen in het algemeen bestaan uit cultureel-sociale en integratieprojecten.We gaan ons onder meer richten op sociaal geëngageerd theater.

Onder begeleiding van geschoolde acteurs en therapeuten en gebruikmakend van verschillende expressiemethoden (theater, psychodrama, dans, muziek) gaan deelnemers zich verdiepen in thema’s als identiteit, eigenwaarde, zelfvertrouwen en andere thema’s die verband houden met het leven als emigrant. Een belangrijk element is een veilige omgeving voor zelfexpressie en discussie, met respect voor de eigen integriteit en die van anderen.We gaan workshops en seminaria organiseren over de bovengenoemde thema’s.

We gaan toneelstukken opvoeren en culturele evenementen organiseren. We staan open voor de samenwerking met andere maatschappelijk geëngageerde organisaties.

.